Suatu masa dahulu beginilah aku...

Suatu masa dahulu beginilah aku...

Sabtu, 29 Mei 2010

ASRI...from Kupang To Komtar Walk

Asri....budak Kupang yang polos dan berfizikal agak gempal sering menjadi bahan usikkan teman-temannya.Sekitar tiga bulan yang lalu aku mengenalinya ketika sedang melukis di komtar Walk.Karikatur Asri aku lakar ketika dia sedang sibuk mengangkat kotak limau mandarin.....

Lakaran..

lakaran..

Lakaran..

Karikatur

Rabu, 26 Mei 2010

Ahad, 23 Mei 2010

Ahad, 9 Mei 2010

Jumaat, 7 Mei 2010

John Bonham

Pencil On Sugar Paper -
John Bonham ( Drummer Led Zeppelin ).Aku ni antara yang meminati lagu-lagu Led Zepp.Portrtait ni aku hasilkan semasa expo kat Arena Square Kuala Kangsar pada Februari yang lepas.Aku suka dengan pose gambar ni...menarik untuk dilukis.Keselurahannya aku menggunakan pancil dan white untuk kesan cahaya pada wajah...

Pablo Picasso

Charcoal on butter paper
Ini adlah hasil kerja aku yang terbaru setelah balik dari Konvo Politeknik Kulim,Seminggu lebih aku lepak katak je kat rumah...main dengan anak.Saje je aku nk rehat panjang sikit....penat syeeeh!! tiga hari berturut-turut aku marathon kt Politeknik Kulim.Setiap lorekan dan garisan terasa keras semacam je....macam baru belajar melukis.Alhamdulillah.....walaupun ambik masa yang agak lama dari kebiasaan,akhirnya aku berjaya jugak menyudahkan portrait ni....